11.9 C
Podgorica
29.11.2023.

Sjednica Skupštine: Konstatovane ostavke poslanika

U nastavku Prve sjednice Drugog redovnog zasjedanja u 2023. godini konstatovane su ostavke poslanika na poslaničke funkcije zbog nespojivosti funkcija. Predsjednik Parlamenta Andrija Mandić je kazao da će Skupština proslijediti konstatovano Državnoj izbornoj komisiji radi postupka popunjavanja poslaničkim mjesta.

Ostavke su podnijeli Milojko Sajić, Anđela Jakšić Stojanović, Filip Radulović, Vojislav Šimun, Naida Nišić, Maida Gorčević, Filip Ivanović, Andrej Milović, Mirko Đukić, Srđan Pavićević, Vladimir Martinović, Aleksa Bečić, Momo Koprivica, Dragan Krapović, Dragoslav Šćekić, Vladimir Joković i Nik Đeljošaj.

Konstatovana je i ostavka Edine Hasanaga Džobaj na mjesto članice Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, kao i Bojana Baće na mjesto člana Savjeta RTCG.

Poslanik DPS Andrija Nikolić zatražio je objašnjenje i izvinjenje predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog činjenice da prošlo zasjedanje nije bilo zakazano, odnosno poslanici o njemu nijesu bili obaviješteni.

“Na prošlom zasjedanju desio se nezapamćen skandal. Predsjedavali ste u sali u kojoj nije bilo poslanika, to je neprihvatljivo bilo da je urađeno namjerno ili nenamjerno. To je bila vaša odgovornost i pričinjena je velika šteta, a ako vam je bio cilj da opipate puls opozicije, onda znajte da nećemo dozvoliti anarhiju u Skupštini. A nadležni neka odluče je li u vašem postupanju bilo krivičnog djela”, kazao je Nikolić.

Poslanik NSD Slaven Radunović je reagovao napominjući da su se ovakvi slučajevi dešavali dok je predsjednik Skupštine bio Aleksa Bečić i da je to tako sugerisano iz generalnog sekretarijata Mandiću, ali ranije DPS nije regovao.

“Reagujete sada kada je predsjednik Skupštine Andrija Mandić. Generalni sekretar bi trebao da se oglasi i kaže da se ovo dešavalo i ranije, a ne da Mandić trpi kritiku. On je ovakv način rada i održavanja sjednice predložio Mandiću, a što Mandić džentmenski to neće da otkrije to je druga stvar, ali kažem da se to dešavalo”, ponovio je radunović.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime