14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Sindikat ŽPCG traži od Radulovića da ih pozove na sastanak

Jedinstveni sindikat radnika Željezničkog prevoza Crne Gore uputio je otvoreno pismo ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću u kojem su naveli da će mu u narednim danima dostavljati informacije o stanju u Željeznici. Očekuju da ih Radulović pozove na radni sastanak.

“Povodom svih dešavanja poslednjih dana u javnosti, vezano za željeznički sektor, a gdje ste Vi lično targetirali Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica kao najgori ili u najlošijem stanju, želimo da Vas obavijestimo o stvarnom stanju željezničkog sistema u Crnoj Gori. Zbog Vas i javnosti Crne Gore, informacije ćemo plasirati iz nekoliko puta, jer sama po sebi željeznica je komplekstan sistem i potrebno je puno prostora za samu prezentaciju i navođenje činjenica i opis svih aktera u željezničkom saobraćaju”, navode u otvorenom pismu.

Kako kažu, obzirom da su obilazili prugu Bijelo Polje — Podgorica, “a činjenica je da niste koristili usluge ŽPCG, iznenađeni smo Vašom konstatacijom da je ŽPCG „u rasulu””.

“Takođe, stekli smo utisak da niste uočili ili Vam nisu prezentovani problemi na samoj pruzi. S tim u vezi, riješili smo da Vas i javnost Crne Gore upoznamo sa stanjem ispravnosti signalno sigurnosnih uređaja na prugama u Crnoj Gori, koje otežavaju naš rad, iziskuju veću pozornost i dodatno opterećuju mašinovođe u toku rada. To isto dovodi do nezadovoljstva putnika, direktno prouzrokuje kašnjenje vozova,pa samim tim ŽPCG nije u mogućnosti da ispoštuje važeći red vožnje”, kaže se u otvorenom pismu.

Napominju da je stanje koliko toliko popravljeno, ali ujedno i alarmantno sa gledišta tehničke ispravnosti i svidjelo se nekom ili ne, zahvaljujući otpravnicima vozova i mašinovođama, saobraćaj se odvija bezbjedno i uredno.

“Zbog ovoga i stvari koje ćemo narednom periodu reći, a vezan za druge aktere u željezničkom sistemu, smo tražili i tražimo sastanak sa Vama, od onog dana kada ste došli u ŽPCG i nakon toga smo Vam zvanično uputili zahtjev na koji do dan danas nismo dobili odgovor.
U cilju što bržeg rešavanja ovakvih problema u željezničkom sektoru, očekujemo da nas u najhitnijem roku pozovete na radni sastanak, gdje bi Vam prezentovali ostale probleme i razgovarali o aktuelnoj situaciji na željeznici”, zaključeno je u otvorenom pismu.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime