7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Šinavatra podnio zahtjev za pomilovanje

Bivši premijer Tajlanda Taksin Šinavatra podneo je zahtjev za kraljevsko pomilovanje, rekao je tajlandski ministar pravde Visanu Krea-ngam.

Ministar pravde Tajlanda Visanu Krea-ngam precizirao je da je zahtjev za pomilovanje podnijela porodica Taksina Šinavatre, prenosi Rojters.

Šinavatra (74), najpoznatiji tajlandski političar, izdržava kaznu od osam godina zatvora zbog zloupotrebe ovlašćenja i sukoba interesa, nakon što se prošle nedelje vratio u zemlju iz 15-godišnjeg egzila. Međutim, već prve noći izdržavanja zatvorske kazne prebačen je u bolnicu.

Zahtjev za kraljevsko pomilovanje mora da se podnese preko odjeljenja za sankcije Ministarstva pravde, nakon čega ga razmatra premijer, koji zatim mora da ga preda kralju Mahi Vačiralongkornu.

Šinavatrin povratak na Tajland dolazi nakon pobjede stranke koju je osnovao, Peu Taj, na parlamentarnim izborima, nakon kojih je njegov saveznik, takođe tajkun, Sreta Tavisin izabran za premijera.

Šinavatra je zbačen u vojnom udaru 2006. godine, i od tada je živio u egzilu, kako bi izbjegao pravne optužbe za koje je ranije rekao da su politički motivisane, uključujući i presudu u odsustvu za korupciju.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime