7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Šinavatra iz zatvora prebačen u bolnicu

Bivši premijer Tajlanda Taksin Šinavatra, koji se nakon 17 godina izganstva vratio kući na služenje osmogodišnje kazne zatvora, prebačen je u bolnicu.

Taksin Šinavatra je, po povratku iz egzila, juče otišao na služenje osmogodišnje kazne zatvora, ali je već prve noći prebačen u bolnicu, rečeno je Rojtersu u policiji.

Prema riječima policijskog zvaničnika, u zatvoru nije bilo neophodne medicinske opreme za liječenje Taksina.

O kakvim zdravstvenim problemima je riječ, nije saopšteno.

Šef čuvene političke dinastije i bivši vlasnik fudbalskog kluba Mančester Siti, bio je premijer od 2001. dok nije svrgnut u vojnom udaru 2006. dok je u Njujorku prisustvovao sastanku UN.

Šinavatra je pobjegao u inostranstvo 2008. kako bi izbjegao zatvorsku kaznu za zloupotrebu položaja, dvije godine nakon što ga je vojska svrgnula sa vlasti zbog optužbi za korupciju i nelojalnost monarhiji, što je on oštro demantovao.

U saopštenju Vrhovnni sud je naveo da će Taksin Šinavatra odslužiti ukupno osam godina zatvora.

Zatvorska kazna pokriva tri različita slučaja za zloupotrebu položaja i malverzacije, nezakonito davanje naredbe državnoj banci da izda inostrani kredit i nezakonito držanje akcija preko nominovanih lica.

Svjetski mediji pišu da se povratak Šinavatre kući poklapa sa pokušajem njegovih političkih saveznika da formiraju novu vladu sa nekim od njenih najvećih rivala.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime