37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Silver: Irving nije antisemita

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je danas da košarkaš Bruklina Kajri Irving, koji je suspendovan zbog promovisanja antisemitskog filma, nije antisemita.

“Poznajem ga godinama i nikada ga nisam čuo da je rekao bilo šta antisemitsko ili protivno bilo kojoj zajednici”, rekao je Silver za Njujork tajms nakon susreta sa Irvingom.

Košarkaški klub Bruklin je 3. novembra suspendovao 30-godišnjeg Irvinga na najmanje pet utakmica, pošto je odbio da “nedvosmisleno odbaci antisemitska uvjerenja”.

Irving je prethodno na društvenim mrežama objavio link filma koji propagira antisemitska uvjerenja. On se nakon svega izvinio i obećao da će donirati pola miliona dolara udruženjima koja rade na iskorjenjivanju mržnje i netrpeljivosti.

Silver je dodao da je imao iskren i direktan razgovor sa Irvingom.

“Bez obzira da li je antisemita ili ne, to nema veze sa štetom koju je nanio objavljivanjem ovog sadržaja punog mržnje”, dodao je Silver.

Komesar NBA lige rekao je i da je reakcija povodom ovog slučaja mogla da bude brža.

“Prihvatam ovu kritiku, ali mi se činilo važnim da razumem kontekst objave, kako bismo vidjeli koja je kazna prikladna.

Irving je do sada propustio četiri utakmice, a Silver ističe da će odluka o njegovom povratku biti donijeta u saradnji Bruklina i NBA lige.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime