37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

SDT odbacilo prijavu protiv Anice Hajduković

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) odbacilo je krivičnu prijavu protiv dugogodišnje direktorice marketinga i nekadašnje članica Odbora direktora Plantaža, Anice Hajduković, utvrdivši da ne postoji osnovana sumnja da je izvršila krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako su saopštili u SDT-u, Hajduković će u daljem toku postupka biti saslušana kao svjedok.

“Krivična prijava protiv osumnjičene je odbačena, jer je tokom izviđaja i istrage utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da je izvršila krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. Oštećeno društvo nije preduzimalo njeno krivično gonjenje, niti je podnosilo pritužbu za preispitivanje rješenja o odbacivanju krivične prijave Vrhovnom državnom tužilaštvu”, naveo je portparol SDT-a i specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Hajduković je uhapšena 11. jula po nalogu tužioca Radonjića zbog sumnje da je učestvovala u u malverzacijama u poslu sa fabrikom briketa. Poslije saslušanja puštena je na slobodu.

U istrazi poslovanja državne kompanije “Plantaže” tada su uhapšeni i nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman i Duško Perović koji su osumnjičeni da su zloupotrijebili službeni položaj zaključivši štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između Plantaža i OMP Engineering-a iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je Plantažama nanijeta šteta, a OMP Engineeringu pribavljena korist.

Gotovo mjesec i po kasnije, 24. avgusta, u istoj istrazi uhapšena je bivša izvršna direktorica kompanije Plantaža, Verica Maraš.

Šteta koja je navodno pričinjena državi malverzacijama u poslu sa OMP Engineeringom mjeri se milionima.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime