14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Ruski milijarder Fridman ne zna kako da živi pod sankcijama

U intervjuu za Bloomberg, ruski oligarh Mihail Fridman istakao je da ne zna kako da živi otkad se prije tri sedmice našao na udaru sankcija.

Naime, Fridmana, koji prema Bloombergovom Billionaire Indexu trenutno ima neto bogatstvo od 10,1 milijardi dolara, EU je sankcionisala 28. februara , a Velika Britanija 15. marta. Kako navodi Reuters, tada je sankcije EU-a opisao kao “neosnovane i nepoštene” i najavio da će ih osporiti, prenosi Poslovni dnevnik.

Bloomberg piše da je, otkako je počela invazija na Ukrajinu, Fridmanovo bogatstvo palo za 4 milijarde dolara.

Fridman, koji je inače i suosnivač londonske investicione kompanije LetterOne i bivši član uprave ruske bankarske grupe Alfa-Bank u razgovoru za Bloomberg ističe da su sankcije ujedno značile da je njegova posljednja ispravna britanska bankovna kartica zamrznuta.

Kako tvrdi, trenutno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu, ima džeparac od 2.500 funti (3.300 dolara) mjesečno i mora podnositi zahtjev britanskoj vladi kako bi dobio dozvolu za trošenje novca.

Inače, Fridman je dao ostavku iz uprave Alfa-Bank dan nakon što ga je EU sankcionisala, a odstupio je i iz upravnog odbora LetterOne, investicione firme kojoj je suosnivač.

U razgovoru za Blomberg spominje kako je smatrao da ima dobre odnose sa Zapadom zbog svojih putovanja u Vašington i programa Alfa-Bank stipendija koji je uspostavio za američke, britanske i njemačke građane 2004. godine.

˝Iskreno smo vjerovali da smo tako dobri prijatelji zapadnog svijeta da ne možemo biti kažnjeni˝, kazao je za Bloomberg.

Izvor: Investitor.me

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime