13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Rusija uvela vize i za novinare iz “neprijateljskih zemalja”

Rusija je u ponedjeljak suspendovala bezvizni ulazak na svoju teritoriju za nosioce diplomatskih pasoša, članove zvaničnih delegacija i novinare iz „neprijateljskih zemalja”. Kako prenosi “Anadolija”, ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je relevantnu uredbu o uzvratnim viznim mjerama, kojom se mijenjaju vizni sporazumi sa EU, Norveškom, Islandom, Švajcarskom i Danskom, prenosi RTCG.

Ruska vlada je 7. marta objavila spisak zemalja koje „preduzimaju neprijateljske akcije protiv Rusije, ruskih kompanija i građana“, pozivajući se na ekonomske sankcije uvedene tokom rata između Rusije i Ukrajine. Na toj listi je i Crna Gora.

Prema uredbi objavljenoj na sajtu vlade, na listi su Albanija, Andora, Australija, Velika Britanija i njen Džersi, Angvila, Britanska Djevičanska Ostrva i Gibraltar, zemlje članice EU, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Severna Makedonija, Singapur, SAD, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švajcarska i Japan.

Rusko-ukrajinski rat, koji je počeo 24. februara, naišao je na žestoke sankcije od najvećeg dijela međunarodne zajednice jer su EU, SAD i Velika Britanija, između ostalih, primijenile oštre finansijske sankcije Moskvi.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime