19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Rumuni podižu spomenik Njegošu

Skupština rumunskog grada Krajove donijela je odluku da se jedna od ulica u istorijskom dijelu grada nazove po glavnom gradu Crne Gore i da se u blizini podigne spomenik Petru II Petroviću Njegošu.

To je saopštio ambasador Rumunije Viorel Anderleanu na sastanku sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada Jelenom Borovinić Bojović.

Sa druge strane, Podgorice će veoma brzo dobiti ulicu koja će se zvati po gradu Krajovi, jednom od kulturnih središta Rumunije, a potom i spomenik najpoznatijem rumunskom pjesniku Mihaju Eminesku.

“Ovo je zaista sjajna inicijativa, i veoma važna za naša dva grada i dvije države, posebno s obzirom na našu želju da intenziviramo partnerstava sa gradovima iz država članica Evropske unije. Preduzećemo sve korake da se ova i druge slične incijative koje doprinose zbližavanju i unapređenju integracionih procesa efikasno i brzo realizuju”, poručila je Borovinić Bojović.

Ambasador i Borovinić Bojović su ocijenili da postoji veliki potencijal za intenziviranje saradnje Crne Gore i Rumunije i na lokalnom i na državnom nivou u svim oblastima, a posebno su istakli značaj ekonomske saradnje.

U razgovoru je bilo riječi i o manifestaciji planiranoj za kraj ovog i početak sledećeg mjeseca pod nazivom „Dani Rumunije u Crnoj Gori” i Crnogorsko–rumunskom biznis forumu koji će biti održan u sklopu nje.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime