27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Resor Olivere Injac: Na Sinjajevini nisu u planu vojne vježbe

Predstavnici Ministarstva odbrane, na čijem je čelu Olivera Injac, saopštili su danas na sastanku sa predstavnicima Građanske inicijative “Sačuvajmo Sinjajevinu” da u narednom periodu nisu planirane vojne vježbe na planini Sinjajevini, prenosi portal Dan.

Predstavnici ministarstva su saopštili da je njihov cilj saradnja sa lokalnom zajednicom, koja je u periodu trajanja mandata prethodnog menadzmenta Ministarstva odbrane u potpunosti bila izostavljena.

Iz GI “Sačuvajmo Sinjajevinu” kazali su da insistiraju na ukidanju odluke o vojnom poligonu i da su tražili okviran rok u kojem će to biti urađeno.

“Ipak, u ministarstvu kažu da taj rok ne mogu precizirati, ali da su svjesni da je prethodni menadzment donio odluku o vojnom poligonu “ne uzimajući u obzir sve elemente od značaja za njeno donošenje”, dodali su oni.

U ime katunjana sa Sinjajevine Novak Tomović je istakao da je će narod uvijek biti uz svoju vojsku, ali da ona ne smije ići protiv svog naroda.

U ime Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu sastanku su prisustvovali Tomović, Milan Sekulović, Vlado Šuković i Mileva Jovanović, a u ime Ministarstva odbrane v.d. generalnog direktora Direktorata za logistiku, potpukovnik Veljko Mališić, v.d. savjetnika načelnika Generalštaba za civilno-vojne odnose, potpukovnik Radivoje Radović i šef Kabineta ministra odbrane Predrag Lučić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime