11.9 C
Podgorica
29.11.2023.

Šaranović – Rajnke: MUP će biti institucija otporna na kriminal i korupciju

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović razgovarao je sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država,  Džudi Rajzing Rajnke.

Oni su se složili da su evropske integracije i NATO partnerstvo osovina dalje budućnosti Crne Gore. Takođe, poruka sa sastanka je i da je najbliža saradnja u sektoru bezbjednosti pokazatelj snažnog partnerstva Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

Uz zahvalnost ambasadorki Rajzing Rajnke i Ambasadi SAD-a na dosadašnjoj dobroj saradnji, ministar je izrazio uvjerenje da će u narednom periodu saradnja biti dodatno osnažena, posebno u odnosu na izazove koji proističu iz implementacije ključnih ciljeva koje je postavio u prvim danima nakon imenovanja.

“U ambicioznim, ali ostvarljivim ciljevima koje smo zacrtali, snažno se tretiraju uočeni nedostaci sa strategijama za njihovo otklanjanje. Vjerujem da će predan rad, uz korišćenje najboljih praksi država članica Evropske unije i SAD-a, rezultirati vidljivim napretkom na planu odlučnog suočavanja sa bezbjednosnim izazovima, te da ćemo biti institucija prepoznata po punoj rezistentnosti na kriminal i korupciju u svojim redovima”,kazao je ministar.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će sve svoje kapacitete usmjeriti na ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom, jer su evropske i evroatlanske integracije apsolutni prioriteti kako Ministarstva, tako i Vlade Crne Gore.

“Uporedo sa tim, aktuelni trenutak i bliža budućnost značiće posvećenost podizanju kadrovskih i tehnoloških kapaciteta Uprave policije do nivoa potrebnog za najefikasniju borbu protiv svih vidova kriminaliteta, sa fokusom na organizovani kriminal”, kazao je šaranović.

Ambasadorka Rajnke je naglasila da je važno da nova Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova ispoštuju obaveze definisane u programu Vlade i unaprijede reforme, prije svega u oblasti vladavine prava, neophodne za integraciju Crne Gore u EU, navodi se u saopštenju.

“SAD će pomoći u jačanju crnogorskih institucija u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i jačanju vladavine prava kako bismo podržali napore Crne Gore da ostvari svoje težnje ka EU i ostane pouzdan saveznik u NATO-u”, kazala je Rajnke.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime