37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Radulović zabranio isplatu bonusa dijelu članova Odbora direktora Barske plovidbe

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović zabranio je isplatu bonusa dijelu članova Odbora direktora i dijelu menadžmenta AD “Barska plovidba”.

Odbor direktora AD “Barska plovidba” donio je prethodne sedmice odluku o isplati bonusa u visini od po tri prosječne zarade u privrednom društvu za tri člana Odbora direktora koji su predstavnici državnog kapitala (predsjednik Odbora direktora Miloš Raičević, članovi Odbora Ivica Pavlović i Mehdi Karamanaga), za v.d. izvršnog direktora Mirsada Tršića, za finansijsku direktoricu Draganu Mašanović i bonus u visini od 5 prosječnih zarada za zamjenika izvršnog direktora Sava Markovića.

Kako nezvanično saznaje RTCG, za donošenje odluke o isplati bonusa nije prethodno konsultovano Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, tako da je ministar Filip Radulović odmah po saznanju za navedenu odluku dao nalog predstavnicima državnog kapitala da se ista stavi van snage i na taj način je osujetio namjeru Odbora direktora da u situaciji u kojoj se Barska plovidba nalazi, budu isplaćeni bonusi dijelu članova Odbora direktora i dijelu menadžmenta.

Podsjećamo, prethodno je Vlada najavila da Barska plovidba neće moći samostalno da plati narednu ratu kredita, tako da tim prije čudi da je Odbor direktora u takvoj situaciji smatrao da treba da bude nagrađen bonusima.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime