15 C
Podgorica
16.04.2024.

Putin u Minsku, razgovaraće sa Lukašenkom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u Minsk, gdje će razgovarati sa šefom bjeloruske države Aleksandrom Lukašenkom o temama koje se tiču bezbjednosti u regionu.

Kako prenose RIA Novosti, bjelorusko-ruska integracija u širokom formatu biće prva tema o kojoj će razgovarati, uz učešće članova vlada dviju zemalja, šefova ministarstava i resora.

Predsjednici će potom nastaviti razgovor na privatnom sastanku „u četiri oka“, nakon čega se očekuje da će dati izjave i odgovarati na pitanja novinara.

Putin i Lukašenko bi trebalo da razgovaraju i o širokom spektru bilateralnih odnosa.

Razgovaraće se i o regionalnim i međunarodnim problemima, a prioritetna pažnja biće posvećena bezbjednosnim pitanjima i zajedničkim mjerama za odgovor na nove izazove, saradnju u oblasti odbrane i vojne industrije i donošenju odluka vezanih za stabilnost finansijskih sistema, prenose RIA Novosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsjednik Putin tokom posjete Minsku neće razgovarati o pitanju učešća Bjelorusije u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, prenosi TAŠ.

„Takve spekulacije treba tretirati kao potpuno glupe, neosnovane izmišljotine“, rekao je Peskov.

Dodao je da Putin i Lukašenko planiraju da razgovaraju o novim ciljevima i zadacima za savezničke snage u trenutnoj situaciji.

„Ove ciljeve stalno postavljaju glavnokomandujući i komanda armije“, rekao je Peskov.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime