20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Promet Aerodroma Tivat u aprilu skočio 52 posto

Aerodrom Tivat u aprilu je ostvarila promet od 59,72 hiljade putnika, što je 52 odsto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 hiljade putnika.

Prošlomjesečni rezultat je značajan s obzirom na to da je u aprilu prvi put u posljednje četiri godine aerodrom Tivat nadmašio učinak iz perioda prije pandemije koronavirusa, pišu Vijesti.

Aerodrom Tivat je u aprilu imao 7,5 odsto više putnika nego u istom mjesecu rekordne 2019. Od kraja 2019. godine do danas, najprije zbog pandemije koronavirusa, a kasnije i zbog političkih i ratnih događanja zbog kojih je potpuno ostala bez tri svoja izuzetno važna inozemna tržišta – Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, Aerodrom Tivat nije mogao ostvariti prometa čak i blizu ostvarenog te godine.

Aprilski rezultati ostvareni su zahvaljujući uvođenju niza dodatnih novih redovitih linija za Tursku, odnosno niza sezonskih letova zapadnoevropskih niskotarifnih kompanija iz Velike Britanije, Njemačke, Švicarske i Francuske, odnosno charter letova izraelskih zrakoplovnih prijevoznika iz Tel Aviv.

Na pisti aerodroma Tivat u aprilu je zabilježeno ukupno 789 operacija polijetanja i slijetanja aviona, što je 44 odsto više nego u aprilu prošle godine, odnosno 18 odsto više u odnosu na isti mjesec rekordne 2019. godine.

Od početka ove godine do 1. maja Aerodrom Tivat ostvario je ukupan promet od 110,5 hiljada putnika na ukupno 1,68 hiljada zrakoplovnih operacija.

(Seebiz)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime