11.9 C
Podgorica
29.11.2023.

Pretresi u Njemačkoj zbog sumnje u podršku Hezbolahu

Njemačka policija obavila je pretrese u sedam saveznih država zbog sumnje da Islamski centar u Hamburgu podržava militantnu grupu Hezbolah, saopštilo tamošnje je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer naglasila je da policija djeluje protiv islamista, a ne protiv religije ili druge države, prenio je Rojters.

Vlasti su pretražile više od 50 objekata koji su povezani sa centrom, koji ima jake veze sa Iranom i za čije aktivnosti se sumnja da krše njemački ustavni poredak.

U saopštenju se navodi da su izvršeni pretresi još pet udruženja za koje se vjeruje da su podgrupe centra.

Samo u Hamburgu, 300 policajaca je izvršilo 31 pretres u vezi sa Centrom, rekao je gradski senator za unutrašnje poslove.

“Sumnje protiv Islamskog centra u Hamburgu su ozbiljne i već duže vrijeme domaća obavještajna agencija za islamističke aktivnosti ga prati”, napomenula je Fezerova.

“Pogotovo sada, kada se mnogi Jevreji osjećaju ugroženo, ne tolerišemo islamističku propagandu ili antisemitski i antiizraelski govor mržnje”, istakla je njemačka ministarka.

Aktivnosti Hezbolaha zabranjene su u Njemačkoj 2020. godine, kao i svi simboli grupe, a njihova imovina je konfiskovana.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime