6 C
Podgorica
10.12.2023.

Prelević: CG neće ući u EU dok se ne riješi ubistvo Duška Jovanovića

 

Crna Gora neće ući u Evropsku uniju dok se ne riješi ubistvo i ne otkriju nalogodavci ubistva Duška Jovanovića, kazao je glavni i odgovorni urednik Dnevnog lista Dan Mili Prelević.

“Bezbjednosni sektor je veoma važan, a ubistvo Jovanovića se pominje u skoro svakom izvještaju EU. To su stvari koje Zapad ne prašta”, smatra Prelević.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je bila na pola puta ka EU, a sada se već vratila par koraka unazad.

“Nismo na približnom nivou kakav građani zaslužuju i to sve zahvaljujući političkim elitama”, dodao je Prelević, gostujući u emisiji “Minula neđelja” na APlus televiziji.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji, Prelević je kazao da mandatar Milojko Spajić olako prelazi preko nekih stvari.

“Mi nemamo skupštinu, nemamo predsjednika Skupštine i nemamo administrativni odbor.  Jedan dio poslanika je podnio ostavke, pošto će preći na druge funkcije i još na sve to, Vlada nam je u tehničkom mandatu”, naveo je Prelević.

Prelević je poručio da Spajića kritikuje, jer je, kako kaže, imao “politički švedski sto”, a sad je došao do “političkog prosjačkog štapa”.

“Ima jako ambiciozan plan da sprovede program Evropa sad 2, a tu je potreban rebalans budžeta i nova zaduživanja. Sve to mora da odradi Vlada, pa da Skupština aminuje, a mi ništa od toga nemamo. Dolazimo u situaciju da skraćujemo svoj evropski put. Spajića kritikujem, iako bih svim srcem želio da uspije ovaj program. Upravo ova Vlada koja se najavljuje jedina može da nam obezbijedi evropski put”, zaključio je Prelević.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime