19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Preko Bojane lakše do Skadra

Nakon potpisivanja ugovora o izgradnji mosta na rijeci Bojani koji će spojiti Ulcinj i albansko turističko mjesto Velipolje, u najužnijoj crnogorskoj primorskoj Opštini se nadaju benifitima od tog projekta.

Most će biti izgrađen u mjestu Sveti Nikola koje je udaljen od centra Ulcinja 15 km. Do tog mjesta dolazi se kroz Štoj i prolazi pored skretanja za Adu Bojanu.

“Za najduže tri godine imaćemo velelepnu građevinu, moderan objekat koji će učiniti naše dvije strane rijeke još bližom”, kazao je novinar Mustafa Canka.

Prvi čovjek Opštine smatra da je projekat gradnje mosta veoma značajan ne samo za Ulcinj već i za Crnu Goru, region i međudržavne odnose. Doprinijeće ekonomskom razvoju, turističkoj i ekološkoj međugradskoj saradnji Ulcinja i Skadra.

“Pošto smo turističko mjesto, to će biti jedan veliki plus, aerodrom u Tirani biće bliži”, kazao je predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

Opština Ulcinj pokrenula je izradu projekta za proširenje puta koji od grada vodi prema Velikoj plaži i Adi sa još dvije trake, jer je tokom sezone promet tom cestom veoma frekventan, a nakon izgradnje mosta na Bojani taj problem bi se dodatno uvećao.


- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime