32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Predstavnici DPS tri mjeseca zatvora zbog uništavanja dokumenata o glasanju

Predstavnica Demokratske partije socijalista (DPS) Milena Orlandić, kako prenosi portal Vijesti, osuđena je na tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju, objavljeno je danas na sajtu Osnovnog suda u Podgorici.

Iz Osnovnog suda su poručili da je ona oglašena krivom prvostepenom presudom tog suda, koja je juče objavljena.

“Okrivljena Milena Orlandić je prvostepenom presudom ovog suda, koja je objavljena dana 29.03.2022. godine, oglašena krivom, zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju, pri čemu joj se stavlja na teret da je 02.09.2020. godine, tokom uvida i pregleda izbornog materijala vršenog po zahtjevu Odbora Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, oduzeli i prikrili djelove glasačkog listića – kontrolne kupone, na način što je kao ovlašćeni predstavnik navedene političke partije, tokom vršenja kontrole i brojanja kontrolnih kupona sa biračkog mjesta br.63 “Musa Burzan”, dlanom lijeve ruke poklopila dva kontrolna kupona, nakon čega ih je privukla ka sebi i spoljnoj ivici stola na kome je vršeno brojanje, a onda tih sa tog stola oborila ispod mjesta gdje je sjedjela”, navodi se u objavi.

Iz Osnovnog suda u Podgorici su poručili da je “navedeno primijetio član izborne komisije Glavnog grada Nikola Terzić, koji je nakon toga prišao mjestu gdje je sjedjela Orlandićeva, kada je ispod njenog desnog stopala pronašao jedan od kontrolnih kupona, a nakon čega je istom mjestu prišao i tehnički pomoćnik izborne komisije Glavnog grada Vuk Popović, koji je našao drugi kontrolni kupon ispod njene stolice”.

“Objavljenom presudom osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. Presuda će se izraditi i otpremiti u zakonskom roku”, zaključuje se u objavi na sajtu Osmovnog suda u Podgorici.

- Oglasi-spot_imgspot_img
IzvorVijesti
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime