11.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Predstavljanje knjige o Mitropolitu Amfilohiju Perice Đakovića 11. januara u Dvorani “Park”

Predstavljanje knjige Perice Đakovića „Hristos se rodi: Božićni intervjui sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem (Radovićem)“ u izdanju Matice srpske – Društvo članova u Crnoj Gori“, održaće se 11. januara (srijeda) u 19 časova u velikoj sali Dvorane „Park“, prenosi portal RTCG.

“Razgovor sa mitropolitom Amfilohijem bi uvijek bio praznik; uvijek poučan i nazidateljan, u svakom smislu, jer je Mitropolit svakom čovjeku sa kojim bi razgovarao, bez obzira na povod i okolnosti, prilazio prije svega kao pastir, i to pastir dobri koji se brine za vječnu korist svoga sagovornika…Vjerujem takođe i da su razmatranja, misli i stavovi sabrani u svojoj knjizi savremeni, nadahnjujući i dušekorisni i danas, i da će takvi biti i u vremenima koja dolaze isto koliko su bili i onda kada su izrečeni, i da će stoga generacije čitalaca u njima nalaziti inspiraciju i od njih imati višestruku korist“, napisao je u predgovoru ove knjige, protojerej-stavrofor Obren Jovanović, paroh i arhijerejski namjesnik hercegnovski, dugogodišnji sekretar blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija.

Perica Đaković se doselio sa roditeljima u Herceg Novi 1970. godine. U Informativnom centru „Radio Herceg Novi“ zapošljava se 1982. godine. Tokom 40 godina duge karijere, od Radio Novog do Novog TV-a, sarađivao je sa eminentnim medijskim kućama iz regiona i inostranstva i dobitnik je brojnih novinarskih priznanja. Autor je poznatih TV emisija: „U žiži“, „Pisma iz Herceg Novog“ i „Magazin 242“ i jedne od najcitiranijih radio emisija „Život je more“.

Prvi dio zbirke intervjua sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem Radovićem „Morački Jasnovidac“ objavio je 2022. godine, koja je imala izdanja za Crnu Goru i Srbiju.

O knjizi govore: sveštenik Obren Jovanović, paroh i arhijerejski namjesnik hercegnovski; Jovan Markuš, publicista, Ratomir Mijanović, novinar i pisac, i Perica Đaković, autor.

U programu učestvuje Crkveni dječiji hor „Prepodobna Kasija Carigradska“ iz Herceg Novoga.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime