19.1 C
Podgorica
24.03.2023.

Predavanje o vještačkoj inteligenciji prof. dr Saed Sayada na Univerzitetu “Mediteran” u srijedu

Fakultet informacionih tehnologija Univerziteta “Mediteran” Podgorica, Stari aerodrom, najavljuje predavanje eminentnog svjetskog stručnjaka prof. dr Saed Sayada, na temu “Demistifikacija vještačke inteligencije, mašinskog učenja i nauke o podacima”, u srijedu, 15. marta, u 10 časova.

Prof. dr Saed Sayad ima više od 25 godina iskustva u nauci o podacima, mašinskom učenju i vještačkoj inteligenciji i dizajnirao je, razvio i primijenio mnoge poslovne i naučne aplikacije prediktivnog modeliranja.

Jedan je od osnivača i glavni naučnik za podatke, kanadske platforme “Bioada” i pronalazač mašine za učenje u realnom vremenu (RTLM), vanredni profesor i ko-predsjedavajući MSDS programa (magistarskog programa nauke o podacima) na Univerzitetu Rutgers u SAD-u i vanredni profesor inženjerstva na Univerzitetu u Torontu, Kanada. Dobitnik je zlatne medalje za najbolju platformu za programsko oglašavanje AI http://bit.ly/1C9WRgW i autor popularne online knjige iz nauke o podacima www.saedsayad.com. Takođe, više od 20 godina radi kao viši konsultant za nauku o podacima, širom svijeta.

Prof. dr Saed Sayad-a zastupa ovakvo stručno mišljenje: “AI – vještačka inteligencija, ML – mašinsko učenje i nauka o podacima, međusobno su povezana polja koja pokreću inovacije i napredak u širokom spektru industrija. Koristeći snagu podataka i algoritama mašinskog učenja, organizacije mogu steći uvid, donijeti bolje odluke i stvoriti inteligentne sisteme koji mogu automatizovati zadatke i povećati ljudske sposobnosti.”

Po riječima prof. dr Sayada, na ovom seminaru će se “ući u fascinantan svijet AI, ML i nauke o podacima”.

“Istražiće se nijanse i razlike između ovih polja, istovremeno naglašavajući njihove zajedničke karakteristike, a do kraja predavanja, imaće se sveobuhvatno razumijevanje osnovnog koncepta i primjene ovih tehnologija koje se brzo razvijaju”, najavljuje prof. dr Saed Sayad.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime