11.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Povrijeđen planinar transportovan u risansku bolnicu

Povrijeđeni planinar na Orjenu uspješno je spašen i transportovan u risansku bolnicu. Pripadnici hercegnovske Službe zaštite i članovi PK Subra pronašli su planirana, koji je satima čekao pomoć zbog magle. Zbog težine povrede intervenisala je helikopterska jedinica Vojske Crne Gore.

Planinar se povrijedio na nepristupačnom terenu na lokaciji u blizini planinskog doma Za Vratlom odakle je upurtio poziv za pomoć, jutros oko 10.45.

Kako saznaje Portal RTCG, planinar je slomio lijevu ruku i desnu nogu.

On je pronađen, ali zbog težine povrede, morala je intervenisati helikopterska jedinica.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović kazao je da su poziv dobili u 11 sati i 2 minuta da je jedan građanin Herceg Novog na Orjenu zadobio povrede prilikom planinarenja.

“Odmah smo uputuli jednu ekipu sa pet pripadnika vatrogasaca spasilaca da bi im se tokom dana priključilo još pet pripadnika”, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović za RTCG.

Negdje oko 13 sati povrijeđeni je poronađen.

“Međutim, kako je imao polomljenu nogu, transport je bio veoma rizičan i onda smo uputili poziv Direktoratu za zaštitu i spašavanje, koji nam je obezbijedio helikopter Vojske Crne Gore. Akcija je trajala do 17 sati. Na sreću, sugrađanin je dobro i zdravo. Kolima Hitne pomoći biće transportovan u risansku bolnicu”, zaključio je Ćirović.

U akciji je učestvovalo 10 pripadnika vatrogasne službe.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime