14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Potpisan Protokol o saradnji TO Budve i TO Beograda

Turistička organizacija opštine Budva i Turistička organizacija Beograda danas su, u okviru prvog dana 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, potpisale Protokol o saradnji u oblasti turizma.
Ovim Protokolom je ozvaničena dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja dvije najznačajnije turističke organizacije u svojim zemljama.
“Nakon dugogodišnje uspješne saradnje turističkih organizacija Budve i Beograda, raduje nas činjenica da je danas ta saradnja i ozvaničena potpisivanjem Protokola koji će nam, između ostalog, dati dalje smjernice u sprovođenju aktivnosti u oba grada, kao i u zajedničkim aktivnostima na drugim tržištima. Beograd je oduvek bio naš prijateljski grad u kojem se dobro osjećamo, a Beograđani naši dragi gosti koji su uvjek dobro došli u Budvu.” istakao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

“Beograd i Budva pojedinačno, brojem gostiju i promotivnom značaju, svakako predstavljaju najvažnije destinacije u Srbiji i Crnoj Gori. Još važnija je činjenica da se Beograđani i Budvani često i rado posjećuju, kao i da su duboko vezani na mnogo načina. Protokol koji smo potpisali između naše dvije turističke organizacije nije samo potvrda ovih činjenica, već i putokaz za dalju saradnju i međusobnu promociju kao i za mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima”, izjavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.
Na osnovu potpisanog Protokola, turističke organizacije će intenzivirati saradnju u oblasti turizma, ugostiteljstva, kulture i sporta, raditi na unapređenju turističke razmjene i razvoju ukupne turističke ponude gradova potpisnica.
Događaju je prisustvovala i otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Srbiji, Ana Ražnatović, sa saradnicima.

Neposredno prije potpisivanja Protokola na štandu Beograda, poznati srpski glumci Stevan Piale i Tašana Đorđević izveli su dio nove kamerne kabaretske predstave „Vodič kroz srpski mentalitet”, koja je urađena po knjizi Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime