5.9 C
Podgorica
10.12.2023.

Poslanici Evropskog parlamenta amandmanom traže istragu o Đukanovićevim of-šor firmama!

Poslanici Evropskog parlamenta podnijeli su 236 amandmana na nacrt izvještaja tog parlamenta za Crnu Goru, čiji je autor izvjestilac za našu zemlju Tonino Picula a jedan se tiče predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića!

Portal RTCG navodi da je imao uvid u amandmane EP u kojima se konkretnije poziva na reformu izbornog zakonodavstva, snažniju borbu protiv korupcije i zaštitu prava nacionalnih manjina. Amandman 84 tiče se predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Zauzima se stav da je Crna Gora jedna od najugroženijih zemalja kada je u pitanju korupcija u Evropi danas, podvlači u tom smislu da je čak predsjednik Đukanović optuživan da je umiješan u nekoliko slučajeva zloupotrebe na najvišem nivou države, te da su ‘Panamski papiri’ otkrili su da on i njegov sin Blažo osnovali of-šor kompanije u nekoliko poreskih rajeva“, navodi se u tekstu amandmana koji su predali poslanci Tijeri Marijani i Žan Lin Lakapel, prenio je RCTG.

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik pozvao je crnogorske vlasti da pokrenu temeljne istrage o bilo kom kršenju zakona koje je razotkrila afera “Pandora papiri”.

Akteri afere “Pandora papiri” su upravo Milo i Blažo Đukanović.

Amandman je podnio i sam Tonino Picula, ističući da “podstiče crnogorske vlasti da nastave da se bave postojećim nedostacima u rješavanju slučajeva organizovanog kriminala i oduzimanja imovine stečene kriminalom”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime