21.1 C
Podgorica
26.05.2024.

Porodica maloljetnice koja se utopila u Limu zahvalna na podršci i solidarnosti

Porodica petnaestogodišnje djevojke Lj.A. koja je juče izgubila život u vodama rijeke Lim u Beranama, uputila je zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli ili izrazili saučešće i solidarnost sa njima.

“Povodom tragičnog stradanja naše ćerke, iskazujemo zahvalnost predsjedniku Opštine, gospodinu Vuku Todoroviću na humanom gestu odlaganja koncerta koji je trebalo da se održi povodom Dana Opštine.

U ovim za nas bolnim trenucima, zahvalni smo takođe svim građanima Berana koji su učestvovali u spašavanju članova naše porodice.

Naime, juče je našu mlađu ćerku iz talasa Lima spasio Sadudin Agović iz naselja Talum, dok je njenu majku spasio Adnan – Ado Imeri takođe sa Taluma. U akciji spašavanja učestvovali su i Menal Malezić i Nedzad Habibović.

Nažalost, našu stariju ćerku nijesu mogli spasiti. Želimo da se ovim putem zahvalimo svima u akciji spašavanja, svim građanima Berana i sunarodnicima koji su iskazali izraze saučesca, kao i predstavnicima različitih institucija”, kazali su roditelji i porodica preminule Lj.A.

Lj.A iz naselja Riversajd bila je juče na plaži kod gradskog mosta u Beranama, i kada su je jake struje povukle, pokušali su da joj pomognu majka i sestra, ali su i one počele da se dave.

Tada se dogadjala prava drama u kojoj su građani koji su bili na plaži priskočili da spasavaju, a a grupa mladića uspjela je da od talasa otrgne majku i drugu sestru.
Petnaestogodišnjoj Lj.A., nažalost, nije bilo pomoći, a njeno beživotno tijelo izvadjeno je iz duboke i mutne vode tek nakon dolaska spasilaca Sluzbe zaštite i policije.

Maloljetna djevojčica bila je učenica Srednje stručne škole “Vukadin Vukadinovic” i njena tragična smrt izazvala je veliku žalost ne samo porodice i pripadnika romsko-egipćanske populacije iz izbjegličkog naselja Riversajd, već i škole koju je pohađala i citavog grada.

Predsjednik opstine Vuko Todorovic je zbog toga otkazao tradicionalni koncert koji je sinoć trebalo da bude održan povodom Dana Opštine.

Maloljetna Lj.A. biće sahranjena danas.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime