4.9 C
Podgorica
8.12.2023.

Policija: U prethodna tri dana registrovano 12 slučajeva nasilja u porodici

Policijski službenici u protekla tri dana registrovali su tri prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira i procesuirali 19 osoba i to zbog fizičkog napada, drskog ponašanja i zloupotrebe opojnih droga. Jedno lice lišeno je slobode. Kako navode u Upravi policije, prethodna tri dana registrovano je 12 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega je devet lica lišeno slobode.

“Na putevima u Crnoj Gori, prethodna tri dana dogodile su se 43 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice izgubilo život, jedno zadobilo teške i 13 lake tjelesne povrede. Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, lišeno je slobode 39 lica. Zbog izvršenja teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja uhapšena je jedna osoba”, navode u saopštenju.

U dane vikenda, na graničnim prelazima na ulasku u Crnu Goru registrovano je 55.132 putnika, a na izlasku 54362 lica.

U okviru Akcije “Poštuj život, vrati oružje” shodno Zakonu o oružju, službenici Uprave policije su od građana preuzeli: pištolj marke “Parabelum” kal. 9 mm, sa okvirom i oružnim listom, 123 komada metaka kalibra 9 mm, 91 komad metaka od automatske puške, 11 komada metaka pištoljske municije kal. 7,62 mm, 17 komada metaka od malokalibarske puške, signalni metak M-58, pištolj marke “Bereta” kal. 7,65 mm i 50 metaka kal. 7,65 mm.

Policijski službenici OB Bar sproveli su 18. novembra pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata na području Bara. Tom prilikom izvšena je kontrola osam bezbjednosno interesantnih lica i 12 lica koja su se nalazila u njihovom društvu. U jednom ugostiteljskom objektu zatečena su četiri maloljetna lica koja su konzumirala alkohol i dovedeni su u službene prostorije OB Bar radi prikupljanja obavještenja

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime