11.9 C
Podgorica
29.11.2023.

Policija još ne zna ko je gađao Drecuna i Mašanovića

Policija još nije otkrila ko je sinoć projektilom gađao i promašio blindirani “audi” u cetinjskom naselju Bajice, u kojem su bili navodni pripadnici kriminalnog kavačkog klana, Nikola Drecun i Igor Mašanović, nezvanično su rekli večeras Libertasu u Upravi policije.

“Još utvrđujemo sa koje daljine je ispaljen projektil. Za sada, nema osumnjičenih”, kazali su u policiji.

https://aplusme.me/u-napadu-na-drecuna-i-masanovica-upotrijebljen-projektil-koji-koriste-vojne-formacije/

Prvobitno je sinoć iz policije nezvanično rečeno da je do eksplozije u Bajicama, u kojoj niko nije povrijeđen, došlo usljed aktiviranja bombe ispod vozila u kojem su bili Drecun i Mašanović.

Državna tužiteljka Višeg državnog tužilastva u Podgorici, Ana Kalezić, koja je sa policijom i vještacima sinoć obavila uviđaj, kazala je novinarima da su sa lica mjesta izuzeti tragovi.

“Pronađeni su dokazi koji će biti predmet forenzičkih vještačenja, nakon čega će se znati nešto konkretnije o ovom događaju”, navela je tužiteljka Kalezić.

Mašanović se, optužnicom Višeg državnog tužilaštva, tereti da je sa Mariom Miloševićem i Vukanom Vujačićem umiješan u ubistvo Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. Tada su doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Drecuna da je dio višečlane kriminalne grupe koju su, navodno, formirali Radovan Mujović i Budvanin Vasilije Rafailović, koji su osumnjičeni za više krivičnih djela, među kojima su i ubistva i ubistva u pokušaju. Drecun je 11. novembra napustio istražni zatvor jer je istekao rok od tri godine od dana podizanja optužnice, u kojem je trebalo da bude izrečena prvostepena presuda.

Cetinje: Ispod auta aktivirana bomba, Drecun i Mašanović prošli nepovrijeđeni

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime