7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Podnijet optužni predlog protiv Lepe Medenice, traži se njeno razrješenje

Disciplinski tužilac podnio je optužni predlog protiv rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice, kojim je traženo njeno razrješenje, saznaje Dan.

Predlog za razrješenje Medenice Tužilačkom savjetu uputio je ministar pravde Marko Kovač. Na taj korak ministar se odlučio zbog sumnje da je šefica podgoričkog Višeg tužilaštva vršila neprimjeren uticaj na tadašnje kolege iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića u predmetu “Belivuk – Miljković”.

Oni su optužbe protiv Medenice iznijeli na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu. Radonjić, tadašnji tužilac u ODT Podgorica, sada specijalni tužilac, rekao je da je nakon hapšenja dvojice službenika MUP-a dobio poziv od Medenice koja mu je tražila da ih pusti.

Da je Medenica zvala sporne noći potvrdio je i Boričić koji je tada rukovodio Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Nakon tih izjašnjenja Kovač je tražio službenu zabilješku o tim navodima koju je predao tužilac Radonjić. Pošto mu je dostavljena, podnio je predlog za razrješenje Medenice.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime