5.9 C
Podgorica
10.12.2023.

Petković: Kosovska policija hladnokrvno, mučki i brutalno ubila trojicu Srba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je na vanrednoj konferenciji za medije da Euleks nije učestvovao u istrazi nakon sukoba u selu Banjska jer je kosovska policija željela da sakrije određene dokaze i istinu – da je hladnokrvno, mučki i brutalno ubila trojicu Srba.

Petar Petković kaže da je sazvao vanrednu konferenciju za medije kako bi upoznao domaću i međunarodnu javnost o svemu što se dešavalo tokom sukoba u Banjskoj i saopštio zašto je kosovska policija odbila da Euleks učestvuje u istražnim operacijama nakon tragičnih događaja.

Petković kaže da Euleks nije učestvovao u istrazi nakon sukoba u selu Banjska jer je kosovska policija željela da skrije određene dokaze i istinu – da su Srbi hladnokrvno, mučki i brutalno ubijeni od strane kosovske policije.

“To je trebalo da se sakrije od Euleksa i objektivne nezavisne istrage, profesionalne prije svega”, ističe Petković.

Tvrdi da je Srbija došla do pouzdanih informacija, dokaza, fotografija i živih riječi zaštićenih svjedoka o tome šta se dešavalo 24. septembra u Banjskoj.

“Riječ je o živim riječima, iskazima koji su dodatno potvrđeni i na poligrafu da je Bojan Mijailović, otac dvoje djece, suprug i sin, hladnokrvno i mučki ubijen nakon što je bio lakše ranjen, pao na zemlju i predao se”, kaže Petković.

Ističe da je Mijailović tako bespomoćan “ovjeren u glavu” od strane kosovske policije.

“Imamo sve dokaze, imamo zaštićene svjedoke, oni su spremni da identifikuju sve Albance ubice koji su učestvovali u brutalnom ubijanju Srba u mjestu Banjska”, kaže Petković.

Naglašava da je zato ključan zahtjev Srbije da se formira nezavisna komisija i da međunarodni stručnjaci zajedno sa srpskim patolozima pregledaju dokaze i izvrše obdukciju tijela ubijenih Srba.

“Već četvrti dan Priština krije tijela ubijenih Srba. Posebno nam je važno da pogledamo tijela i Bojana i Igora jer će na tim tijelima da se vide rane koje jasno pokazuju kako su oni bili ubijeni, a bili su ubijeni iz neposredne blizine, nakon što su se predali”, ističe Petković.

Ponavlja da je jedini zahtjev da Kfor bude prisutan na sjeveru Kosova i Metohije.

“Mi imamo dokaze da su u tim redovima bile profesionalne ubice iz terorističkih kampova. Bio je poslat nalog da se ne vraćaju dok ne pobiju sve Srbe. Ideja je bila da se cio prostor očisti od Srba”, tvrdi Petković.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime