5.8 C
Podgorica
4.12.2023.

Pavićević sa Rajnke: Crna Gora dobila snažnu vladu, ostajemo na liniji evropskih i evroatlanskih vrijednosti

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku Srđan Pavićević sastao se sa mbasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

Pavićević je istakao da je Crna Gora dobila snažnu vladu sa čvrstom opredijeljenošću za intenziviranje reformi na svim nivoima, koje dovode do uvećanja ekonomskog potencijala zemlje i boljeg životnog standarda građana, što, posljedično, implicira punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji, aktivno i kredibilno članstvo u NATO i unapređenje dobrosusjedskih odnosa – to su, nedvosmisleno, glavni spoljnopolitički prioriteti Crne Gore.

„Kao pouzdan partner zemalja Kvinte i EU, Crna Gora ostaje na liniji evropskih i evroatlantskih vrijednosti“, istakao je Pavićević.

On je naglasio da su, takođe, u fokusu rada ove vlade reforma pravosuđa i nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ambasadorka Rajnke je istakla da je Crna Gora važna država regiona, te da SAD podržava njene težnje da postane punopravna članica Evropske unije, podsjećajući na snažnu američku podršku prijemu Crne Gore u NATO.

Rajnke je izrazila očekivanje da će Crna Gora ostati pouzdan NATO saveznik i sprovesti reforme neophodne za brzi napredak ka članstvu u Evropskoj uniji. U tom smislu, ona je posebno naglasila važnost da Crna Gora ostane potpuno usklađena sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU.

Tokom sastanka bilo je riječi i o mogućnostima za unapređenje saradnje posredstvom realizacije brojnih projekata u domenu obrazovanja, medicine i socijalne zaštite stanovništva, kao i o mogućnostima za realizaciju konkretne pomoći u resornim ministarstvima koja čine djelokrug rada potpredsjednika Pavićevića.

“Sagovornici su bili saglasni da se odnosi Crne Gore i SAD zasnivaju na prijateljskim osnovama, uz kontinuirani razvoj – kako na bilateralnom planu, tako i kroz strateško partnerstvo u okviru NATO-a, te da će takva saradnja biti nastavljena i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo”, zaključuje se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime