5.8 C
Podgorica
4.12.2023.

Pavićević-Kun: Auto-put simbol kinesko-crnogorske uspješne saradnje

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević sastao se sa Fanom Kunom, ambasadorom Narodne Republike Kine koji je istakao da Crna Gora ima bezrezervnu podršku Kine kada je riječ o daljem ekonomskom, kulturnom, političkom i društvenom prosperitetu zemlje.

Pavićević je istakao značaj daljeg unapređenja odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa. U tom kontekstu je ukazao na postojanje dodatnog prostora za jačanje partnerstva na planu zdravstva i obrazovanja, prvenstveno na polju transfera tehnologije i znanja, ali i u drugim oblastima u kojima se doprinosi ukupnom ekonomskom rastu Crne Gore.

“Od ideje sve počinje. Ideje su neophodne za stvaranje novih procesa i uspješnih preduzeća, koji pružaju velike mogućnosti za ekonomski i društveni razvoj Crne Gore”, poručio je Pavićević.

Sagovornici su konstatovali da je pravi simbol kinesko-crnogorske uspješne saradnje i pravi model projekta u oblasti infrastrukture izgradnja prve dionice Auto-puta Bar–Boljare, što na najbolji način afirmiše nastavak saradnje u ključnim oblastima, prvenstveno iz domena putne i saobraćajne infrastrukture.

Uz uvjeravanja kineske strane da postoji veliki broj zainteresovanih kredibilnih kineskih kompanija za investiranje u Crnu Goru, zaključeno je da je saradnja između Kine i zemalja Jugoistočne Evrope važan segment saradnje Kine sa EU, pa je upućena posebna podrška procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Na kraju, sagovornici su izrazili očekivanja da će se poslovna saradnja dvije zemlje nastaviti u procesu realizacije konkretnih projekata u najskorijoj budućnosti.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime