29.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Osam ambasadora bi uskoro mogli da stupe na dužnost

Većina predloženih ambasadora Crne Gore, kako RTCG nezvanično saznaje, dobila je agremane od država prijema. Dosad je sedam država dalo saglasnost za imenovane ambasadore, a tom broju treba dodati i ambasadora pri jednoj međunarodnoj organizaciji. Informacije o tome proslijeđene su kabinetu Predsjednika Crne Gore.

Prema proceduri, nakon dobijanja agremana, Vlada o tome obavještava predsjednika države, koji bi zatim trebalo da zatraži mišljenje od skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Nakon dobijanja mišljenja, koje nije obavezujuće, predsjednik donosi ukaz o postavljenju ambasadora i potpisuje akreditivna pisma, čime se stvaraju uslovi da ambasador stupi na dužnost.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) nedavno su saopštili da će predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imati priliku da, u skladu sa iskazanom posvećenošću popunjavanju diplomatske mreže Crne Gore, uskoro potpiše ukaze o postavljenju novih ambasadora i izrazili su očekivanje da će on to u najkraćem roku i učiniti.

Podsjećamo, nakon dva kruga vanjskopolitičkih konsultacija između predsjednika države, premijera i ministra vanjskih poslova, kabinet predsjednika države je saopštio da je 12 kandidata za ambasadore dobilo Milatovićevu saglasnost.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime