29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Opština upola cijene preuzela Marovićevu zemlju, ali milionski dug ostaje

Opština Budva preuzela je parcele u KO Prijevor I čiji je vlasnik odbjegli šef organizovane kriminalne grupe Svetozar Marović ali je time nadoknadila samo manji dio potraživanja koja ima prema Maroviću, s obzirom na sporazum o priznanju krivice. Preuzimanjem parcela opština je, prema dokumentaciji koju je dobio Portal RTCG, stekla imovinu vrijednu tek nešto preko 60.000 eura, a potraživanja su milion i sto hiljada eura.

Prema zapisniku sa ročišta o prodaji nepokretnosti putem usmenog javnog nadmetanja, koje je danas održano a koji je dobio Portal RTCG, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja odbilo je 17. februara žalbu Marovića na rješenje o prodaji 1.600 kvadrata zemlje na plaži Jaz, kojom Opština Budva namjerava da namiri oko 1,1 milion eura štete.

Taj iznos je šef budvanske grupe, i to po sopstvenom priznanju, nanio opštinskoj kasi, kroz nekoliko afera.

Nosioci prava preče kupovine imali su država Crna Gora, te Marovići Dragan i Peđa.

Vrijednost nepokretnosti utvrđena je rješenjem od 20.oktobra 2019. godine, i ono je potvrđeno godinu kasnije od Osnovnog suda.

Pravila su bila takva da se nepokretnost mogla prodati ispod utvrđene vrijednosti, ali ne ispod 50 odsto utvrđene vrijednosti. Povoljnijih ponuda od opštinske, nije bilo.

Navodi se da su parcele u KO Prijevor I prodate za ukupno 65.332 eura, a u pitanju su šume, livade treće klase i pašnajci treće klase.

Riječ je o oko 5.600 kvadrata imovine, što je potvrđeno rješenjem javnog izvršitelja.

Marović je, prema ranije objavljenim informacijama, u Srbiji i izmiče organima pravde.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime