29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

OIK odlučio: Glasanje na jednom biračkom mjestu ponavlja se u srijedu

Opštinska izborna komisija (OIK) Ulcinj odlučila je da novi izbori na biračkom mjestu broj pet budu održani u srijedu. Ta informacija potvrđena je Portalu RTCG, nakon današnje sjednice OIK Ulcinj. Osnov za ovakvu odluku, kako nam je rečeno, bilo je današnje mišljenje Državne izborne komisije (DIK).

Prethodno je Opštinska izborna komisija Ulcinj poslala zahtjev Državnoj izbornoj komisiji za mišljenje nakon jučerašnje situacije gdje nije u zakonom predviđenom roku odlučila o prigovoru i zahtjevu za ponavljanje glasanja na biračkom mjestu pet (Druga mjesna zajednica).

DIK je danas, na sjednici koja je počela u 11 sati, raspravljao o mišljenju vezano za dešavanja u Ulcinju. Po ocjeni DIK, ulcinjski OIK obavezan je da donese odluku i u slucaju ako su ispunjeni uslovi iz clana 109. Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Državna izborna komisija donijela je mišljenje da je Opštinska izborna komisija Ulcinj dužna da donese odluku po prigovoru.

Opštinska izborna komisija Ulcinj prvobitno se nije, u roku od 24 sata, izjasnila o prigovoru i zahtjevu za ponavljanje glasanja na biračkom mjestu pet (Druga mjesna zajednica).

Sjednicu OIK su u četvrtak obilježile velike tenzije.

Koalicija “Za novi početak” u Ulcinju uputila je Opštinskoj izbornoj komisiji prigovor na rad biračkog odbora na biračkom mjestu 5 (Druga mjesna zajednica), nakon što je pregledom materijala utvrđen niz nepravilnosti.

Na ovom biračkom mjestu upisano je 772 birača, od kojih je u nedjelju glasalo 447.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime