17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Odložen suđenje za “državni udar”, Dikić se razbolio

Suđenje u ponovljenom postupku grupi koja se tereti za izazivanje nereda na dan parlamentarnih izbora 2016. godine odloženo je zbog odsustva okrivljenog Bratislava Dikića za dane 30, 31. maj i 1, 2, i 3. jun.

Okrivljeni Dikić obavijetio je predsjedavajućeg sudiju Zorana Radovića da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da se odazove sudskom pozivu i u prilog svojih tvrdnji dostavio je izvještaj ljekara specijaliste Hitne medicinske pomoći na kojem nema štambilja niti broja djelovodnika, osim terapije koja mu je prepisana.

Sudija Radović saopštio je da mu se neposredno pred današnje suđenje obratio branilac okrivljenog Dikića, advokat Dušan Jovović, podneskom tražeći odlaganje iz razloga koje je već naveo njegov branjenik. Branilac je dostavio sudu izvještaj ljekara specijaliste urologa Medicinskog centra u Nišu kao i izvještaj sa VMA sa propratnom dijagnozom.

Advokati Vaso Bečanović i Dejan Klikovac, branioci Srboljuba Đorđevića i Milana Dušića, dostavili su sudu punomoćja za zastupanje svojih branjenika.

Kako je ranije saopšteno iz Apelacionog suda, vijeće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nijesu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u odnosu na postojanje krivičnih djela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta djela.

Izvor: Dan

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime