19.1 C
Podgorica
24.03.2023.

Odgovor Rusije na najavu SAD o hapšenju Putina: Šizofrena priča, prećutkujete svoje zločine u Jugoslaviji!

Podrška SAD odluci Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina “podsjeća na sporu šizofreniju”, saopštila je ruska Ambasada u SAD.

MKS je juče izdao nalog za hapšenje Putina, kao i ruskog komesara za prava djeteta Marije Lavove-Belove na osnovu navodne “protivpravne deportacije” ukrajinske djece u Rusiju. Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je da je nalog za hapšenje “opravdan”.

Dopuštajući neprihvatljive opaske o ruskom lideru, američke vlasti namjerno prećutkuju sopstvene zločine u Iraku, Jugoslaviji, Libiji i Vijetnamu. Štaviše, u pokušaju da svim raspoloživim sredstvima zaštite svoje građane od međunarodnog krivičnog gonjenja, SAD, čak, preduzimaju odvratne mjere. Na primjer, ekonomske sankcije bez presedana koje su nametnute rukovodstvu Suda, uključujući bivšeg tužioca Fatua Bensudu, koji je pokrenuo istragu o zločinima SAD u Avganistanu. O kakvoj nezavisnosti i nepristrasnosti možemo da govorimo?“, saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije.

Iz Ambasade ističu da Vašington podržava “pravnu bahanaliju bez presedana” koju je pokrenuo MKS s ciljem zaštite sopstvenih geopolitičkih interesa, uprkos tome što ni SAD, ni Rusija ne priznaju nadležnost suda, prenio je “Sputnjik”.

Takva pozicija podsjeća na tromu šizofreniju. Danas su svi američki zvaničnici uglas ponovili da SAD ne priznaju MKS. Međutim, strateški interes je da se Rusija što više nervira,” saopšteno je iz ruske Ambasade.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime