26 C
Podgorica
18.06.2024.

Odbor neće saslušavati ministra Ivanovića

Skupštinski Odbor međunarodne odnose i iseljenike nije podržao inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra vanjskih poslova dr Filipa Ivanovića.

Takva odluka donijeta je na današnjoj sjednici Odbora, većinom glasova.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević poslao je u januaru zahtjev Odboru za međunarodne odnose i iseljenike, tražeći sazivanje sjednice tog odbora na čijem bi dnevnom redu bila inicijativa za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića.

Tema kontrolnog saslušanja je prikupljanje informacija o preduzetim aktivnostima Ministarstva vanjskih poslova zbog narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, povodom proslave, kako je predlagač obrazložio, neustavnog Dana Republike Srpske.

Zirojević je danas na sjednici kazao da je nekoliko javnih funkcionera prisustvovali proslavi u Banjaluci, a da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odbio da prisustvuje proslavi.

“Očekivao sam da dobijemo neku reakciju od ministra Ivanovića, ali to je izostalo od njega i od resornog ministra. Najmanje što se moglo jeste da se ministar izvini kolegi u Sarajevu i narodu u BiH”, izjavio je Zirojević.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime