13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Od utorka jeftinije sve vrste goriva

Sve vrste goriva biće jeftinije od utorka. Eurosuper 95 i eurosuper 98 će pojeftiniti jedan cent, dok će eurodizel biti jeftiniji za tri centa, potvrdio je “Danu” savjetnik za analize i ispitivanje tržišta Udruženja naftnih kompanija Crne Gore (UNKCG) Draško Striković.

Eurosuper 95 će od utorka koštati 1,70 eura, litar eurosupera 98 će koštati 1,74 eura, dok će litar euroduzela biti 1,72 eura.

Kada je u pitanju lož ulje, ono će takođe pojeftiniti jedan cent i koštaće 1,66 eura po litru.

Uprkos smanjenju cijena goriva od utorka, cijene naftnih derivata će i dalje biti na visokom nivou za crnogorske standarde. Prije mjesec dana, zbog sukoba u Ukrajini, cijene goriva su drastično porasle, benzin za 16 centi, a dizel za 29 centi. Nakon toga je benzin pao za tri centa, a dizel porastao za još jedan cent.

Mnogi vozači su prije mjesec dana napunili rezervoare, a neki i bidone, kako bi uštedjeli ili kako bi imali do eventualne stabilizacije ili smanjenja cijena goriva, međutim, uprkos smanjenju cijena nafte na svjetskim tržištima od tada, nije došlo do značajnog pada cijena goriva.

Vlada je Skupštini dostavila predlog zakona o smanjenju akciza na gorivo za 40 odsto, ali potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić ne zakazuje sjednicu zbog formiranja manjinske Vlade.

Politička kriza ili raskid koalicije koja je pobijedila na izborima dovela je do toga da je Crna Gora jedina država u regionu, a vjerovatno i u Evropi, koja nije smanjila cijene goriva nakon drastičnog rasta cijena.

Naredni obračun cijena goriva biće 25. aprila, a eventualne nove cijene će stupiti na snagu od 26. aprila.

 

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime