29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Od Budve do Dubrovnika za dva sata i 55 eura

Brodska linija Budva – Dubrovnik trebalo bi da bude aktivna od 29. juna do 1. oktobra ove godine. Cijena karte u jednom smjeru biće 55 eura, a povratna 69 eura. Plovidba će trajati dva sata, a na brodu će biti mjesta za 250 putnika, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morska dobro.

Kako bi što prije zaživjela linija Budva – Dubrovnik, Javno preduzeće je iniciralo sastanak sa predstavnicima budućeg operatera kompanije “Kompas” i obišli prostor gdje će se pomenuta linija odvijati i na kojem će se vršiti ukrcaj i iskrcaj putnika.

“Zajednički smo utvrdili varijante organizacije samog prostora: pristajanja, vezivanja, pasoške kontrole, čekaonice, pa ćemo u narednom periodu preduzeti sve aktivnosti kako bi se ovaj prostor prilagodio i priveo namjeni, a sve bilo spremno do 29.06.2024. godine, kada je planirana prva plovidba na ovoj liniji”, saopšteno je iz JPMD.

Kažu da je javnosti više nego jasno koje benefite ova linija donosi Budvi i Crnoj Gori, kako u smislu dovođenja velikog broja visokoplatežnih gostiju – turista, smanjenja gužvi u drumskom saobraćaju i generalno promociji i povećanju atraktivnosti turističke destinacije, a čije plodove će, kako kažu, sigurno uživati svi građani Crne Gore.

“Linija bi bila aktivna u periodu ljetnje turističke sezone, zaključno sa 01.10. Planirano plovilo je kapaciteta do 250 putnika. U ovom trenutku možemo informisati građane vezano za najčešeće pitanje koje se postavlja, a to je cijena karte – da je za očekivati da ona u jednom smjeru bude oko 55 eura a povratna oko 69 eura, a vrijeme trajanja plovidbe između dvije luke će iznositi oko dva sata”, saopšteno je iz Morskog dobra.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime