32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Novinarka podnijela ostavku jer je postavljala pitanja koja joj je dao Bajdenov tim

Andrea Loful Senders, koja je voditeljka emisije „The Source” na lokalnoj radio stanici WURD, postavila je Bajdenu četiri takva pitanja u intervjuu koji je dao nakon prve predsjedničke debate.

WURD, jedina radio stanica koja je u vlasništvu crnaca u Pensilvaniji, rekla je da je intervju uređen i dogovoren bez znanja ili konsultacija sa menadžmentom. U saopštenju, predsjednica WURD, Sara M. Loumaks, rekla je da pitanja koja su dostavljena iz tima za predizbornu kampanju „krše našu praksu da ostanemo nezavisni medij“.

WURD i Loful Senders su se „sporazumno dogovorili“ da se raziđu, navodi se u saopštenju.

„Kao jedina nezavisna radio stanica u vlasništvu crnaca u Pensilvaniji, WURD Radio je njegovao povjerenje naše publike tokom 20 godina. Ovo je nešto što shvatamo veoma ozbiljno. Pristati na unapred dat dio pitanja ugrožava to povjerenje i nije praksa WURD Radija”, navela je Loumaks.

U intervjuu američkim medijima, Loful Senders je rekla da joj je Bajdenov tim poslao osam pitanja, od kojih je četiri postavila. Drugi radio voditelj koji je takođe intervjuisao Bajdena u Milvokiju rekao je da su i njemu davana pitanja prije intervjua i zato nije mogao da pita sve što je želio.

Portparol Bajdenove kampanje rekao je medijima da nije neobično da dijle teme razgovora, kao i da je Loful Senders imala slobodu da postavlja druga pitanja.

„Ne uslovljavamo intervjue prihvatanjem naših pitanja, a novinari su uvijek slobodni da postave pitanja za koja misle da će dati najbolje infiormacije njihovoj publici“, rekao je portparol kampanje.

Asošijeted pres prenio je izjavu osobe koja je upoznata sa načinom na koji Bajdenova kampanja zakazuje intervjue, koja je rekla da tim planira da prestane da nudi predloge pitanja novinarima.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime