22.6 C
Podgorica
16.06.2024.

Novi menadžment KCCG zatražio od DRI: Revizori da češljaju tendere i sudske troškove

Novi menadžment Kliničkog centra Crne Gore, na čelu sa direktorom dr Aleksandrom Radovićem, zatražio je od Državne revizorske institucije da kontroliše poslovanje te ustanove u prethodnom periodu, imajući u vidu da nijesu zatečeni izvještaji o internoj reviziji.

Novi menadžment KCCG imenovan je prije manje od dva mjeseca, a nakon što je Vlada smijenila dotadašnju direktoricu dr Ljiljanu Radulović, na predlog ministra zdravlja dr Vojislava Šimuna, a uz obrazloženje da je Komisija za kontrolu utvrdila kršenje zakona i podzakonskih akata tokom njenog rukovođenja.

– U cilju što transparetnijeg i efikasnijeg rada javne zdravstvene ustanove, Klinički centar Crne Gore (KCCG) obratio se Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da izvrši reviziju poslovanja. Aktuelni menadžment će isto uraditi i kada njemu istekne mandat. S obzirom da do sada nije bilo interne revizije u KCCG, koja bi dostavljala izvještaje o stanju poslovanja, cijenilo se opravdanim obratiti se DRI. Fokus će biti na javnim nabavkama, sa posebnim osvrtom na nabavke male vrijednosti, i na analizu sudskih troškova – saopšteno je juče iz KCCG.

Kako su dodali, s obzirom na to da DRI, kroz kontrolu trošenja budžetskih sredstava, utvrđuje, između ostalog, i uspješnost ostvarivanja ciljeva poslovanja državnih institucija, samim tim i KCCG, smatraju da će izvještaj najvišeg organa revizije javnog sektora u Crnoj Gori doprinijeti efikasnijoj realizaciji postavljenih ciljeva.

- Oglasi-spot_imgspot_img
IzvorDAN
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime