34.9 C
Podgorica
22.06.2024.

Nikšić: Pet osoba procesuirano zbog imovinskog kriminaliteta

Policijski službenici Regionalnog Centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, su preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, tokom maja nadležnom tužilaštvu procesuirali pet lica.

“Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv R.R. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u pokušaju. On je, upotrebom podesnog sredstva polomio staklo na vozilu oštećenog lica i pokušao da otuđi torbu, kada je primijećen od strane policijskih službenika, te je na licu mjesta lišen slobode i priveden u službene prostorije”, navodi se u saopštenju.

Nadalje, na teret maloljetnog lica starog 17 godina stavljaju se dva krivična djela teška krađa u pokušaju koja je izvršio na način što je u dva navrata upotrebom podesnog sredstva nasilno otvorio vrata od vozila oštećenog, zatim polomio bravu za startovanje vozila, u namjeri da ga pokrene. Lišen je slobode.

“Krivično su procesuirani i N.K. (52) i A.D. (46) zbog sumnje da su izvršili krivično dijelo krađa u pokušaju na štetu Opšte bolnice Nikšić. Oni su iz kruga ove ustanove pokušali da otuđe veću količinu aluminijskih profila od rashodovane bravije gdje su tom prilikom primjećeni od strane službenika policije. Lišeni su slobode”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje i krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju slobode lišen T.B. (52).

“On je prijavio službenicima nikšićke policije da je od njega, dok se nalazio na radnom mjestu, u jednom maloprodajnom objektu, otuđen novac od pazara u iznosu od 560 eura. Utvrđeno je da je ovo lice lažno prijavilo otuđenje novca u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist”, zaključeno je u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime