10.8 C
Podgorica
7.12.2023.

Neuspio i novi pokušaj smjene predsjednika SO Andrijevica

Grupa građana, po već ustaljenom scenariju, i juče je zauzela skupštinske klupe prije predviđenog termina za održavanje sjednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za smjenu predsjednika Skupštine opštine (SO) Andrijevica Mladena Đukića.

Na taj način građani su ponovo spriječili da pomenuti predlog o smjeni Đukića, kog su prije nešto više od tri mjeseca podnijeli deset odbornika Demokratske partije socijalista (DPS-a) i nezavisni odbornik Bogdan Mijović, dođe na dnevni red. Okupljeni građani su dobacivali da su došli da brane svoju izbornu volju i da neće dozvoliti da se bez održavanja izbora pravi neka nova skupštinska većina u kojoj će glavu riječ voditi DPS.

– Niko nema pravo da, preko određenih mahinacija, prekraja volju birača iskazanu na izborima. Sa tom praksom mora da se prestane i mi smo zbog toga tu. Ako ovo ne funkcioniše kako treba onda je prirodno da slijede novi izbori, pa ko šta ponese – isticali su okupljeni građani.

Nakon toga predsjednik lokalnog parlamenta Mladen Đukić je sa mjesta predsjedavajućeg više puta uzaludno pozivao građane da izađu iz sale. Građani su, i pored molbi da izađu, ostali u skupštinskim klupama, poslije čega je Đukić saopštio da se sjednica prekida, navodeći da se nijesu stvorili uslovi za njeno održavanje.

Đukić je poslije sjednice izjavio da je preduzeo sve mjere da se zasijedanje održi.

– Ponovio se isti scenario. Ponovo su građani zauzeli sali. Nekoliko puta sam ih zamolio da izađu, ali oni to nijesu htjeli da učine, poslije čega sam konstatovao da nema uslova da se sjednica održi. Ovo je deseti put da se građani na ovakav način okupoljaju navodeći da tako brane svoju izbornu volju. Sedam puta su sjednice prekidane kada je bio u pitanju predlog za smjenu predsjenika opštine Željka Ćulafića i evo treći kada je moja smjena u pitanju – naglasio je Đukić.

Iz Opštiskog odbora DPS-a uputili su apel premijeru Milojku Spajiću da preduzme odgovarajuće mjere da se u narednom periodu, kako su naveli, odblokira rad lokalnog parlamenta i da se zakazene sjednice održavaju bez ometanja građana, ili bilo koga sa strane.

(DAN)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime