7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Napadač iz Las Vegasa bio dugogodišnji profesor, imao listu za odstrel i više od 150 metaka

Šezdesetsedmogodišnji Entoni Polito, koji je na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu ubio tri profesora, a četvrtog teško ranio, imao je listu imena i više od 150 metaka, saopštila je policija.

Entoni Polito bio je dugogodišnji profesor i živio je u Hendersonu, gradu u blizini koledža na kojem je ubio tri osobe, a četvrtu teško ranio.

Policija je saopštila da je u trenutku napada kod sebe imao više od 150 metaka, kao i da je imao listu sa imenima, prenose američki mediji.

Entoni Polito je napad na koledž izvršio u srijedu, iz pištolja kalibra devet milimetara, koji je legalno kupio prošle godine, rekao je šerif okruga Klark Kevin Mekmehil.

Mekmehil kaže da motiv napada i dalje nije poznat, ali je napomenuo da se Polito prijavljivao za nekoliko poslova na različitim koledžima i univerzitetima i da je svaki put odbijen.

Rouzman Univerzitet medicinskih nauka u Hendersonu saopštio je da je Polito od oktobra 2018. do juna 2022. godine predavao na dva kursa u okviru programa za poslovnu administraciju.

Prema rečima šerifa, na listi za odstrel bili su i ljudi sa Univerziteta Istočne Karoline, gdje je Polito predavao od 2001. do 2017. godine.

“Niko od onih koji su se našli na listi nije postao žrtva”, rekao je šerif Mekmehil.

Policija je saopštila da je Polito pre pucnjave poslao 22 pisma profesorima univerziteta širom SAD, a da je u nekima bilo praškaste materije za koju je utvrđeno da je bezopasna.

Nadležni sumnjaju da je napadač imao finansijskih poteškoća.

(RTS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime