24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Nakon svađe oko toga ko će da sprovodi sankcije Rusiji prekinuta sjednica Vlade!

63. sjednica Vlade Crne Gore prekinuta je zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda.

Razlog prekida sjednice nije samo u proceduralnom dijelu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću, navodi se u saopštenju Vlade.

Potrpedsjednik Vlade Dritan Abazović je na vanrednoj konferenciji za medije nakon prekida sjednice saopštio da je premijer Zdravko Krivokapić, izmjenom zaključaka, pokušao da obesmisli odluku kojom se uvode sankcije Rusiji.

Abazović je rekao da je Krivokapić predlagao da Vlada ovlasti Ministarstvo vanjskih poslova (EU) da sprovodi politiku Evropske unije o sankcijama prema Rusiji.

On je kazao da je izmjena zaključaka neprimjerena za državu koja je predvodinca pristupnog procesa u Evropsku uniju (EU) i članica NATO-a.

Svakome želimo dobro, želimo da se mirnodopska politika svugdje širi, ali u kriznim situacijama moramo da zauzmemo stranu”, rekao je Abazović.

On je ocijenio da oni koji misle drugačije prave veliku štetu Crnoj Gori, i podrijevaju najveći spoljnopolitički cilj države – punopravno članstvo u EU.

Abazović je kazao da MVP ne može da sprovodi politiku sankcija, jer je to nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

MVP ne može da zabrani nekome ulazak u zemlju, da nekome zaplijeni jahtu, zamrzne račune ili imovinu. Hipotetički, ne kažem da će se to desiti”, rekao je Abazović.

On je kazao da se izmjena zaključaka pokušala opravdati time da je “posrijedi ista stvar, ali mekše zaapkovana”.

Tu je nastao šum u komunkiaciji. Moj predlog je bio da se izjasnimo oko zaključka koji je vrlo jednostavan, da se Vlada priključuje restriktivnim mjerama”, naveo je Abazović.

Prema njegovim riječima, današnja sjednica Vlade je završena, a ne prekinuta.

Nije sjednica prekinuta, nego je premijer izašao i rekao – sjednica je završena“, kazao je Abazović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime