22.9 C
Podgorica
26.05.2024.

Nakon izlivanja Grabovice situacija u Sjenici i dalje alarmantna

Zbog izlivanja reka Grabovica i Lim u opštinama Sjenica i Prijepolje proglašena je vanredna situacija, dok je više desetina domaćinstava poplavljeno. Kako javlja reporterka N1 trenutno je situacija u Sjenici malo bolja, nivo Grabovice je opao za oko desetak centimetara, ali i dalje je poprilično alarmantno.

„Više desetina kuća je poplavljeno, ali su svi mještani evakuisani, dobro su i čekaju da se voda povuče. Na terenu je oko 500 ljudi, spasilaca, volontera koji pokušavaju da pumpama izbace vodu iz kuća, da postave džakove sa pijeskom kako voda ne bi i dalje nadirala. Poplavljene su i srednja škola, gimnazija i tehnička škola, situacija ne izgleda dobro, ali je mnogo bolje nego jutros“, navodi reporterka, prenosi N1.

Dodaje da mještani kažu da ne pamte ovakvu poplavu u posljednjih 40-ak godina, mada je rijeka Grabovica znala posljednjih godina da poplavi centar grada, ali u mnogo manjem obimu.

Stanovnici Sjenice takođe ne mogu da vjeruju da se ovo desilo u januaru, kada je u toj opštini uglavnom snijeg i minus.

„Sve je hladnije, i svi se nadaju da će pasti snijeg i da će nivo Grabovice opasti i da će početi da se vraćaju nekom normalnom životu“, navodi reporterka.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime