17.2 C
Podgorica
24.09.2023.

Na obali Plavskog jezera gradiće hotel vrijedan 12 miliona eura

Na samoj obali Plavskog jezera, gdje se sada nalazi Ribarska stanica, uskoro će početi gradnja hotela, koji će, kad bude gotov, postati apsolutna atrakcija i Plava i sjevera Crne Gore – mamac za turiste, ali i druge investitore. U toku je pribavljanje neophodnih dozvola, projekat hotela i cijeloga kompleksa je završen.

Hotel (koji tek treba da dobije ime) imaće 250 ležajeva, restoran i restoran- banket sale sa 500 mjesta za sjedenje, spa centar…

Prostrana ljetnja bašta biće uklopljena u prirodni ambijent, baš kao što je projektant vodio računa da čitav ovaj kompleks sačuva “duh mjesta“, što je jedan od ključnih uslova za uspješno arhitektonsko rješenje.

Zato će, prenosi “sjevercg.me”, u širem okruženju hotela, biti vidikovac sa pogledom na jezero, most, terasa, trim staza koja se pruža obalom od Plava. Biće tu igralište za djecu, centralni plato pogodan za kupanje ali i za prezentovanje kulturnih sadržaja, parking sa 110 mjesta.

Uređenih 250 metara obale podijeljeno je na tri dijela; istočni i zapadni krak i centralni dio, koji ih spaja.

Istočni krak obilježiće drvena ponta, koja se pruža duboko u jezero, pogodna za posmatranje i okupljanje gostiju, naročito za kupače.

Na centralnom dijelu obale predviđen je plato namijenjen kupačima, do njega biće smješten revitalizovani Ribnjak i Jedriličarski klub.

Zapadni krak nalazi se ispod mosta koji spaja ljetnju baštu sa Jedriličarskim klubom i ostrvo sa okruženjem pored kojega je šank bar.

Kompleks, pored hotela, oplemenjuje Market sala, površine 350 m2, smještena do magistralnog puta, i Banket sala, površine 445 m2.

Nije to sve, dio kompleksa je i Auto-kamp sa 28 mjesta, na prostoru od 4.100 m2, u prijatnom, prirodnom ambijentu i sa potpunim osjećajem privatnosti.

Sve je u ovom projektu podređeno poštovanju prirode pa su drvo i kamen pretežni materijali od kojih će objekti biti građeni, a kroz kompleks vode kamene i podaskane staze koje povezuju objekte. Zelenilo, visoko i nisko rastinje pružaće odmor za oko i hladovinu, idealan zaklon za prostor namijenjen porodičnom roštiljanju i dječjim igralištima.

Graditelj ovoga velelepnog kompleksa, vrijednog oko 12 miliona eura je Jasmin Šarkinović, vlasnik super uspješne kompanije SAMONT iz Paderborna. Koliko uspješne dovoljno pokazuju ove činjenice; SAMONT je najbrže rastuća kompanija u sektoru mašinske industrije u Njemačkoj, a njeni partneri su i giganti poput Simensa i Amazona.

Za Šarkinovića je izgradnja turističkog kompleksa u Plavu savršen spoj biznisa i ljubavi prema zavičaju. Iako rođen u Njemačkoj, Jasmin je djetinjstvo proveo u Plavu. Do sada su ljudi iz ovoga kraja (ali iz iz cijele Crne Gore, pa i bivše Jugoslavije) odlazili u Njemačku i zapošljavali se u njegovoj kompaniji. Sada će ljudima iz svoga zavičaja ponuditi posao na kućnom pragu.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime