7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Mladići uhapšeni zbog napada na ljekara iskazali kajanje

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Samardžić Popović kazala je da su mladići koji su uhapšeni zbog napada na ljekara Hitne pomoći u Podgorici, a koji se dogodio prije dva dana, priznali krivicu i iskazali kajanje. Ona je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” saopštila da je to bitno reći kako cijela atmosfera ne bi poprimila dimenziju linča. Napomenula je da su tokom prethodne godine prijavljena dva ili tri nasrtaja na zdravstvene radnike i istakla i da moramo izgraditi institucionalni način rješavanja problema.

Ljekari Hitne pomoći svakodnevno se nose sa svim anomalijama u društvu budući da predstavljaju prvu liniju kojoj se građani javljaju u stresnim situacijama, kaže Samardžić Popović, prenosi portal RTCG.

“Ja moram ovom prilikom reći da su mladići priznali ovo djelo, da su iskazali kajanje. Negdje to moramo reći kako cijela atmosfera ne bi dobila dimenziju linča te dvije mlade osobe koje u ovoj situaciji smatram krivim, ali moramo uzeti u obzir i taj drugi aspekt”, kazala je ona i dodala da moramo naučiti nešto iz ovog slučaja.

Naglasila je da moramo izgraditi institucionalni način rješavanja problema.

“Imamo jako poljuljane institucije, to je ono što jako otežava cijelu situaciju. Ovaj događaj je kompleksan jer proizilazi iz cijelog lošeg sistema i onda imamo ljude koji sami sprovode pravdu ne vjerujući institucijama”, kazala je ona.

Samardžić Popović je istakla da je dobar pokazatelj to da su reagovali svi kada se desio slučaj eskalacije.

“Ljudi su pokazali solidarnost. To je znak da želimo da popravljamo stvari”, zaključila je ona.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime