27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva traži članove za Odbore željeznice

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva (MSP) objavilo je javni poziv za popunu pozicija u Odborima direktora državnih kompanija “Željeznički prevoz” (ŽPCG), “Željeznička infrastruktura” (ŽICG) i “Montekargo”. Isti poziv nije raspisan za “Održavanje željezničkih voznih sredstava” (OŽVS) jer je u narednih nekoliko mjeseci planirano pripajanje te firme matičnoj ŽPCG.

Poziv će kako su saopštili iz MSP-a trajati do 27. marta, nakon čega će se birati najbolji kandidati. Istakli su da će javni poziv objavili u susret predstojećim Skupštinama akcionara u ovim firmama, kao i da očekuju da su kandidati spremni da interes preduzeća stave ispred ličnog, političkog i bilo kojeg drugog.

“Pozivamo sve zainteresovane kadrove, koji svojim stručnim kvalifikacijama, dosadašnjim radnim iskustvom i referencama iz različitih oblast mogu odgovoriti izazovima, da se prijave”, naveli su iz ovog resora.

Čelnik MSP Filip Radulović je prethodno najavio smjenu predstavnika državnog kapitala u ŽPCG zbog problema koje ta firma ima sa elektromotornim vozovima. On je najavio i da će novi Odbor direktora ispitati odgovornost izvršne direktorke te kompanije Ilinke Pavićević.

(Vijesti)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime