15.9 C
Podgorica
25.05.2024.

Ministarstvo pravde: Izražavamo zadovoljstvo povodom ekstradicije Kneževića

Ministarstvo pravde saopštilo je danas izražava zadovoljstvo povodom ekstradicije optuženog predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, kojeg Crna Gora potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka.

“Ova akcija je rezultat predanog rada i koordinacije između crnogorskih i britanskih pravosudnih organa. Neposredno prije donošenja odluke o izručenju, Ministarstvo pravde je dana 28. marta 2024. godine potvrdilo ranije date garancije u pogledu poštovanju ljudskih prava u skladu sa čl. 3 Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, nakon što imenovani bude izručen nadležnim organima Crne Gore. Nakon toga donesena je odluka o izručenju DK Crnoj Gori, o čemu je Britanski Home Office obavijestio MP”, saopštili su iz Ministarstva pravde na društvenoj mreži Iks.

Oni su dodali da je današnji ekstradicioni postupak, u pohvalno kratkom roku, sprovoden od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije sa crnogorske strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane.

“Zahvaljujemo nadležnim institucijama Velike Britanije na njihovoj profesionalnosti i saradnji tokom ovog procesa”, poručili su iz Ministarstva pravde.

Objavu Ministarstva pravde je na mreži Iks podijelio i ministar Andrej Milović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime