29.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Milović: Formiranje pravosudne policije ključno za efikasniju zaštitu

Formiranje specijalizovane pravosudne policije ključno je za efikasniju zaštitu pravosudnih institucija, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

Milović je, kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, danas razgovarao sa predstavnicima Američke službe maršala o unapređenju bezbjednosti u pravosudnom sistemu.

– U okviru sastanka, predstavljena je ideja o formiranju pravosudne policije, koja bi bila zadužena za obezbjeđenje sudskih objekata, zaštitu sudija, tužilaca i drugih učesnika u pravosudnim procesima, kaže se u saopštenju.

Milović je istakao da je formiranje specijalizovane pravosudne policije od ključne važnosti za efikasniju zaštitu pravosudnih institucija i lica koja učestvuju u pravosudnim procesima.

Milović je zahvalio predstavnicima Američke službe maršala na podršci i iskustvima koje su podijelili.

– On je naglasio da će ta saradnja biti od velikog značaja za implementaciju sličnih standarda u našoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Američka maršalska služba je jedna od najstarijih i najcjenjenijih federalnih agencija za sprovođenje zakona u Sjedinjenim Američkim Državama koja djeluje u sklopu Ministarstva pravde Sjedinjenih Država, a osnovana je 24. septembra 1789. godine.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime